Balti de pescuit.

Balta pe care o recomandam tuturor in 2010 era Calareti 2.In momentul de fata ma abtin sa fac vreun comentariu din cauza faptului ca in 2011 nu am ajuns deloc.Sunt curios daca e la fel de productiva si in acest an cum a fost anul trecut.O sa incerc sa ajung pana in toamna.Ce nu va recomand in schimb sunt baltile din Fundulea,cea mai mare teapa posibila ,cu un patron fitos si plin de el,cu o taxa de 60 ron care mi se pare mai mult decat exagerata si cu foarte mult carasel care trage ca disperatu’ si la porumb si la boilles si la orice ati mai pune voi in ac,de rama si viermus nu mai vorbesc,intra in sevraj si inghite si mandrina de la lanseta.

Apropo de patroni de balti, as vrea sa pornesc o polemica pe tema asta si rog pe cei care detin mai multe detalii sa trimita cate un mail, garantez ca va fi postat.

Durerea mea e asta : cum au reusit multi dintre parvenitii astia sa puna mana pe baltile astea, cum de le permitem noi, pescarii amatori, sa-si bata joc de timpul nostru, de stare noastra de spirit si mai ales de banii nostrii? Nu-i includ pe toti pentru ca sunt convins ca exista un procent de maxim 10% dintre ei care respecta pescarul si nu de multe ori efortul pe care acesta il face pentru a ajunge sa petreaca cateva ore (unii chiar zile) pe o balta , in aer curat,in liniste si cu ceva capturi rezonabile.

Exista bineinteles si reversul medaliei,respectiv “jepcarul” pe care eu ,unul,nu l-as primi pe nici o balta ,pescarul ahtiat dupa “maruntis”,dupa “puiet”,dupa tot pestele care se poate prinde,pescarul care vrea sa dea saramura la un bloc de 8 etaje cu 6 scari si sa umple toti sacii de rafie gasiti in debara,pescarul “dement”care nu gandeste absolut deloc in perspectiva,traind momentul sublim al umplerii portbagajului in urletele satanice ale lui florin salam sau ce alt manelist a mai gasit el prin torpedou pe un cd obosit si plin de jeg cu care distruge tot ce inseamna armonia naturii.

In primul rand bai patronilor de balti private cum le spuneti voi,nu mai umblati la apa,n-o mai raciti cand vi se spasmofileaza muschiu’ vostru ala abdominal,nu mai dati tone de mancare incepand cu vineri seara si interziceti muzica aia infecta si oligofrena pe balti,de fapt orice muzica care se aude mai departe de 2 metri patrati de masina proprietarului.

Asa o sa va castigati respectul si probabil o sa mai venim la voi pe balta.Stiu ca va merge bine si ca puneti la dos ce spunem noi aici,dar va garantez ca un lobby sustinut (daca stiti ce e aia ca majoritatea dintre voi au fost mecanici la CAP) o sa faceti din baltile alea luate in gestiune pe 50 sau nu stiu cati de ani niste iazuri unde o sa pasca vacile, iar voi o sa aveti o viata trista si pustie cautand putina fericire intr-o sticla de rachiu.

Fiti cinstiti si spuneti de la bun inceput ce peste aveti in balta ca doar de aia o gestionati si o patronati.Si nu invocati motive cum ar fi “ai avut ghinion”ca nu tin deloc.

Doresc sa specific ca aceste referiri le fac doar in ceea ce priveste comportamentul pescarului amator si atitudinea patronului de balta vis’a’vis de acesta.

Bila alba : Calareti 2 – 2010 luna mai.

BILA FOARTE NEAGRA – Fundulea 6…foto ?! n-are sens

Advertisements