Capsuni pe Gustos.ro

 

Multumim pentru mail-uri,materialul prezentat de noi in aceasta pagina este absolut informativ neavand nici un fel de caracter publicitar si este preluat dupa site-ul www.gustos.ro

Capsunile : cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine . In opinia mea este fructul perfect pe locul 2 dupa pepenele galben.Pofta buna si spor la curatat !

Trifle Capsuni si Afine

Un desert foarte parfumat, fin si cremos, numai bun in aceasta perioada cand au aparut capsunile prin piete. Ca sa nu mai vorbim de cat de bine arata si cat de usor este de pregatit.

Pentru 2 portii avem nevoie de:

10 – 20 de capsuni nu prea mari (in functie de cat sunt de mari paharele)
cativa biscuiti digestivi
3-4 linguri de afine
100 g mascarpone
250-300 g quark light
1-2 linguri zahar pudra

Zdrobim biscutii in mana sau ii punem intr-o punga si trecem o sticla peste ei de cateva ori. Mascarponele il amestecam cu quarkul si zaharul pudra, iar capsunile le taiem pe jumatate.
Asezam in pahare mai intai biscutii, apoi un strat de branza, un strat de afine, alt strat de branza, un strat de capsuni, altul de branza si in final decoram cu capsuni.

Budinca cu capsuni

www.gustos.ro

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300g capsuni
100 g zahar
un ou intreg + 3 galbenusuri
2 linguri cu varf amidon
500 ml lapte
1 lamaie (se poate face si cu praf de budinca e mai rapid acum depinde de fiecare)

Mod de preparare:

Intr-un vas se pun galbenusurile, oul intreg, 50g zahar si se amesteca cu mixer-ul pana devine ca o crema. Se adauga putin cate putin amidonul apoi coaja de lamaie amestecandu-se mereu. Se pune pe foc laptele pana incepe sa fiarba apoi se varsa incet peste compozitia de mai sus amestecand mereu.Se pune crema la foc mic amestecand continuu… sa nu inceapa sa fiarba. Se varsa crema in forme umezite cu apa, se lasa la racit apoi se pune in frigider. Se spala si se curata capsunile. Se opresc cateva iar restul se taie si se pun intr-un bol cu 50g zahar. Daca se serveste imediat se zdrobesc capsunile cu zaharul ca sa obtineti un sos (lasati si bucati mai mari) daca vreti sa fie pentru mai tarziu le puneti la foc sa fierba 2 minute. Se rastoarna budinca intr-o farfurie se toarna sosul de capsuni in centru si se orneaza cu capsunile ramase.

Bavarese cu capsuni

www.gustos.ro

Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt biscuite:
250g biscuiti cu cacao
80g unt topit
30g zahar brun
Pt crema:
350g frisca batuta
300g capsuni curatati
20g gelatina
100g zahar
100g zahar farin
Pt sos:
100g capsuni
35g zahar
60ml apa
7g gelatina

Mod de preparare:

Biscuitii ii mixam in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si spre sfarsit incorporam untul lichid;
Omogenizam si biscuitele obtinut il asezam intr-o forma de tort tapetata cu hartie,presam bine cu o lingura si cu mainile si introducem in frigider,
Separat pregatim capsunile pe carte le punem la fiert intr-o tigaie cu 100g de zahar pana obtinem o marmelata,mixam totul bine,eliminam semintele cu ajutorul unei site mai dese si incorporam gelatina inmuiata in prealabil,Lasam crema la racit si intre timp mixam frisca cu zaharul farin,dupa care incorporam crema de capsuni racita;
Turnam crema spumoasa peste biscuite,si introducem la frigider;
Pregatim sosul.
Capsunii cu zaharul si apa ii punem la fiert,incorporam gelatina inmuiata,omogenizam si turnam peste crema de capsuni;
Tinem bavarese in frigider cam 2ore dupa care putem servii!