Midiile “Mantuleasa”.

Intamplator am ajuns in Metro.Sinistru si dezolant.Genu’ de hala IMGB-ista in care ii aduci romanului sa crape in el pana epuizeaza stocurile de Colebil ale farmaciilor si baga salarii grase in buzunarele functionarilor de banca care se ocupa cu creditarea prostului.

Am mers tinta la raionul de peste,sau fructe de mare ca sa fim mai corporatisti.Norocul nostru ca cucoana de la raion mai avea dositi 3 saculeti cu midii.Sincer, imi doream de mult.Stiu ca sunt o multitudine de retete,mult mai bune poate decat ce am facut noi aici,dar asta mi se pare una dintre cele mai gustoase :


– un “device” mare,respectiv oala,oak,etc,un paharel ulei masline,sare,piper,ardei iute verde,usturoi,ceapa,cateva cubulete de ardei gras (rosu) – nu am avut la momentul respectiv dar pe viitor voi folosi cu siguranta,un varf de lingurita de sofran,un pahar de vin alb,boabe piper (alb,rosu,verde,negru,nu conteaza culoarea,cu cat mai multicolor cu atat mai bine) si un pahar mai mare de smantana lichida.

Incins la o temperatura rezonabila intr-o ordine cunoscuta de bucatarii amatori ,acest amestec va primi cu bratele deschise midiile bine curatate si spalate care vor fi tinute cu un capac peste timp de 10 min.(cam asa le fac eu).Nu aruncati zeama dupa ce ati consumat midiile,folositi-o ca baza la o supa de fructe de mare, peste,supa pescareasca sau cum va place sa o denumiti si o sa vedeti ce minunatie iese in nici 40 de min.Cine a mancat cel putin o data la Gallo Nero stie ce spun.Recomandam o focaccia cu un pic de busuioc proaspat si niste sos Remoulade dar nu e absolut necesar.

Pofta buna Serbaneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! (asta chiar s-a infipt cu polonicu in zeama aia).