Pain Perdu…desert high class.

 

Reteta preluata de pe http://www.ecuisine.ro

Ingrediente :

2 felii mari de briosa sau cozonac
1 ou mare
4 linguri de frisca
1 lingurita de zahar pudra
30g unt, pentru prajit
scortisoara
Pentru fructele aromate:
175g fructe de padure
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri de zahar
putina scortisoara
2 linguri de lichior de fructe
1 lingura jeleu de coacaze

Mod de preparare

Pentru fructele de padure aromate:

Amestecati fructele cu lamaia rasa, zaharul, scortisoara si lichiorul si lasati la marinat 1-2 ore.

Cand sunt gata de servire, faceti Pain Perdu:

Taiati in bucati triunghiulare cozonacul sau briosa. Bateti ouale, frisca si zaharul pudra intr-un castron. Incalziti untul intr-o tigaie la foc moderat. Inmuiati bucatile de cozonac (sau de briosa) in amestecul cu ou si prajiti-le pentru cateva minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocante. Aranjati pe 2 farfurii si presarati scortisoara.

Incalziti fructele marinate in suc propriu, intr-o tigaie mica, impreuna cu jeleul de coacaze, pana cand sucul creste, dar fructele isi pastreaza forma. Cu ajutorul unei spumiere, luati fructele din tigaie si aranjati-le pe farfurii, alaturi de Pain Perdu. Incalziti in continuare sucul fructelor din tigaie si amestecati bine pana fac un sirop gros. Turnati peste fructele din farfurie. Serviti cald cu frisca daca doriti.

Advertisements