Pastravul de Busteni.

Diferenta dintre salmo trutta fario (pastravul) si peste in general poate fi extrem de mare cateodata.Daca ciprinidele sunt clasice (crapul,novacul,carasul) atunci pastravul e de un post-modernism cromatic indefinibil gustativ si vizual…deja cred ca sunt pe drumul cel mai prost cu putinta cu comentarii de genu’ asta si mai mult ca sigur veti avea tendinta sa dati “backspace” sau in cel mai rau “close page”,intr-un cuvant : du-te dracului de handicapat ca nici tu nu stii ce-ai mancat!.

Da,intr’adevar,nu stiu ce-am mancat pentru ca a fost inegalabil : gustos,dulce,picant,complet,usturoiat din belsug si mai ales nu a avut gustul pregnant de “statut” al pastravului cumparat din comert.Pur si simplu, nu a avut gust de peste.

De vina sa fie apa de munte limpede si rece,skill’urile preparatorului sau pofta primitiva de mancare pe care ti-o da aerul rarefiat al muntelui? In trebari la care nu vreau sa gasesc raspuns,dar vreau sa trag o concluzie generala intr-un cuvant : Magnifique.

busteni1

 

busteni2

 

busteni3

 

busteni4

 

busteni5

 

Precedat de un platou ciobanesc cu o slanina delicioasa,branzeturi si ceapa din belsug.

busteni6